Mostafa Suleiman: Gedreven burgerexpert uit Palestina die zweert bij houtskool

Wie is hij?

Suleiman is een gepassioneerde kok met extra liefde voor burgers die hij bereidt op houtskool met zijn eigen speciale recept. Hij weet precies wat de beste manier is om burgers te bereiden en snapt niet waarom iedereen het op deze manier doet en pakt hier zijn kans. Zijn missie is om mensen de lekkerste burger te laten proeven die gemaakt is van enkel verse en zelf bereide producten, zodat deze van topkwaliteit zijn. Voor hij naar Nederland kwam had Suleiman al zijn eigen burgerrestaurant met hetzelfde concept waar hij veel succes beleefde en zijn recepten geperfectioneerd heeft. Dit restaurant had hij voor 4 jaar en hier heeft hij alles geleerd over het managen van een restaurant en hij is klaar om deze kennis en passie in te zetten om nu weer zijn eigen burgerrestaurant te openen in Nederland.

Wat is zijn drijfveer?

Toen Suleiman zag dat er in Den Haag geen tot heel weinig burgerrestaurants werken met houtskool, zag hij een kans. Volgens Suleiman is dit de beste manier om burgers op de lekkerste manier te bereiden en met zijn eigen speciale recept, weet hij zeker dat zijn toekomstige klanten zeer tevreden en met een volle maag de deur uit zullen lopen. Koken voor mensen is iets wat hij omschrijft als zijn passie en het blij maken van mensen met eten is wat hij het liefst doet. Omdat Suleiman hetzelfde concept al eerder heeft uitgevoerd en hier veel ervaring in heeft vond hij het zonde als hij hier niet iets mee zou doen; Het is tenslotte zijn beroep en waar hij goed in is.

Waar staat hij nu en wat gaat hij doen?

Ongeveer een jaar tot anderhalf jaar geleden begon Suleiman serieus na te denken over het waarmaken van zijn plan en dankzij zijn contactpersoon bij de gemeente kwam hij in contact met MigrantINC. Sinds die tijd heeft MigrantINC hem met heel veel kunnen helpen. Zo hebben ze hem geholpen met het vormen van het plan zodat dit gerealiseerd kan worden, met het uitzoeken van al het papierwerk en nu ook met het zoeken van een geschikte locatie. Na het gesprek zou Suleiman samen met MigrantINC naar een locatie gaan en een makelaar ontmoeten. Suleiman is erg positief en hoopt dat ook de gemeente zal instemmen met de locatie, want wanneer dat gebeurt zou hij al snel kunnen openen en echt beginnen met waar hij zo lang op heeft moeten wachten. MigrantINC heeft Suleiman ook geholpen met op rond krijgen van de BBZ, zodat dit hem kan ondersteunen tijdens zijn start als ondernemer. Wel geeft Suleiman aan dat hij een deadline heeft gekregen van de BBZ en dat hij dus erg hoopt dat zijn locatie goed gekeurd wordt, omdat hij anders niet veel tijd meer heeft. Maar hij is vastberaden en bereid om door te blijven zetten. Naast MigrantINC heeft hij ook veel support van vrienden en familie, die hem ook financieel hebben kunnen helpen, en dit helpt hem erg.

Welke uitdagingen komt hij tegen?

De uitdagingen die Suleiman tegen is gekomen zijn vooral zaken rond het papierwerk wat komt kijken bij het openen van een restaurant. Zo zijn er veel regels en vergunningen waar hij rekening mee moet houden, maar dit laat hij zijn succes niet in de weg staan. Suleiman weet dat het veel werk is, maar omdat hij weet dat hij MigrantINC hier altijd om hulp kan vragen weet hij ook dat dit goed zal komen als hij door blijft zetten. Hiernaast is de wachttijd die komt kijken bij dit papierwerk wel iets wat een uitdaging vormt, bij zijn vorige restaurant was dit niet zo en kon hij gelijk beginnen. Maar omdat Suleiman weet wat hij kan en vertrouwen heeft in zijn toekomst, zal het zeker goed komen en hopelijk opent hij de deuren van zijn burgerrestaurant binnenkort.