Pastor Rodriguez: Tortilla bakker uit Venezuela met passie en ervaring

Wie is hij?

Pastor is een man met liefde voor horeca en voeding die zijn tortilla’s in verschillende smaken aan horeca vestigingen door heel Nederland wilt gaan verkopen, zodat iedereen hiervan kan genieten. Pastor is op dit moment nog bezig met zijn inburgering, maar dit laat hem niet tegenhouden om zijn eigen onderneming te starten. Voor Pastor naar Nederland kwam, werkte hij in Venezuela in een fabriek waar onder andere koekjes, crackers en broden werden gebakken. Dit is dan ook waar hij in aanmerking is gekomen met het bereiden van voedsel en waar zijn passie hiervoor is begonnen te groeien. Door deze passie is hij erachter gekomen wat hij graag zou willen doen hier in Nederland, namelijk het maken van heerlijk verse tortilla’s en het leveren van deze aan horecagelegenheden. Oorspronkelijk is hij afgestuurd in Computer Engineering en werken in IT is dan ook wat hij ernaast wilt gaan doen bij grotere bedrijven, wanneer zijn bedrijf goed genoeg loopt om het enkel te managen, omdat beiden een grote passie zijn van Pastor.

Wat is zijn drijfveer?

Horeca en het bereiden van eten zijn zoals Pastor het zelf beschreef een grote passie en hij vindt het erg leuk om hiermee bezig te zijn. Dit begon natuurlijk allemaal door de ervaring die hij op heeft gedaan toen hij werkte in de voedselfabriek in Venezuela. De kennis en ervaring die hij daar opgedaan heeft wilt hij heel graag gebruiken om zijn eigen onderneming op te zetten. In eerste instantie wilde Pastor heel graag een eigen restaurant met afhaalservice beginnen, omdat dit toch wel een droom en ultieme uitkomst voor hem was. Maar toen hij erachter kwam dat dit financieel te lastig zou zijn, heeft hij de keuze gemaakt om zijn kennis opgedaan tijdens het onderzoeken van de markt om te zetten naar een nieuwe en wellicht betere kans; tortilla’s leveren. Zijn visie is duidelijk en hij hoopt dat later veel restaurants verspreid door Nederland zijn tortilla’s voor hun gerechten gebruiken aangezien Mexicaans eten steeds populairder wordt volgens hem.

Waar staat hij nu en wat gaat hij doen?

Pastor is op dit moment nog in een vroeg stadium van het starten van zijn onderneming, omdat dit omgezet moest worden naar een nieuw en verbeterd plan. MigrantINC heeft hem erg geholpen met het vormen van zijn plan tot nu toe, maar het is nog niet compleet aangezien nog vele zaken besproken en beslist moeten worden. Pastor is nog in het proces van het schrijven van een businessplan, maar hij geeft zelf aan dat dit er snel zal komen dankzij het eerste onderzoek wat hij al gedaan had. Ook heeft MigrantINC hem gekoppeld aan een mentor binnen de branche waar zijn onderneming onder zal vallen en hebben ze hem veel advies kunnen geven over hoe hij het beste kon beginnen met het opzetten van zijn bedrijf en dit heeft Pastor erg geholpen. Pastor geeft ook aan dat de financiële opties al besproken zijn en dat ze hier nog verder naar gaan kijken. Wanneer het ondernemersplan helemaal op orde is, kunnen ze verdere stappen nemen en zal zijn plan en visie hopelijk snel realiteit worden

Welke uitdagingen komt hij tegen?

Een van de zaken waar hij vooral tegenaan is gelopen tot nu toe is dat hij nog moeite heeft met de Nederlandse taal en dat dit hem soms in de weg zit bij het communiceren. Ook bij het regelen van zaken zoals het schrijven van het businessplan. Uiteraard, is het ook lastig om in de IT te beginnen, wanneer zijn taalniveau hier nog niet klaar voor is en dat is waarom hij heeft besloten hiermee te wachten en zijn bedrijf nu eerst laat gaan. Uiteraard was zijn belangrijkste uitdaging het vormen van een realistisch en haalbaar plan; een restaurant was moeilijk te verwezenlijken en dit moest aangepast worden. Maar met zijn nieuwe plan heeft Pastor er heel veel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Niet alleen Pastor, maar ook de velen restaurants aan wie hij zijn tortilla’s heeft laten proeven hebben vertrouwen in zijn product en staan te popelen tot zij deze kunnen afnemen. Met deze zekerheid moet het vast wel goed komen met zijn onderneming.

 

Tekst: Kim Plaizier