Abdelkader Al-Romalli: voormalig assistent-chef uit Syrië met liefde voor zijn vak

Wie is hij?

Abdelkader is een man met liefde voor horeca Syrië die zijn passie voor eten en werken met mensen wil laten samenkomen in het overnemen van horecaondernemingen. Hij is al 4 jaar in Nederland en heeft al meerdere cateringjobs achter de rug en werkt hij bij de snackbar die hij over wilde nemen. Voor hij naar Nederland kwam studeerde Abdelkader in Syrie om Mechanical Engineer te worden, maar had hij hiernaast een baan bij een restaurant om voor zijn familie te zorgen. Toen hij afgestudeerd was, zag hij echter veel meer kansen en een mooiere toekomst in de horeca en besloot hij hier vol voor te gaan. Hij heeft bij meerdere restaurants als assistent-chef gewerkt en is gespecialiseerd in de Midden-Oosterse en Franse keuken. In Nederland wilde hij hier graag in verder en na de catering bij meerdere evenementen te hebben verzorgd en anderhalf jaar bij de snackbar ‘Snoepy’ gewerkt te hebben om de arbeidsmarkt en mogelijkheden te onderzoeken, wilde Abdelkader graag zelf een ondernemer worden om zijn kansen te vergroten om te groeien.

Wat is zijn drijfveer?

Abdelkader houdt van eten en het bereiden van eten, maar wat hij nog het allerleukst vindt hieraan is het werken met mensen en de contacten die hij hierdoor krijgt. Zijn visie hierin is dat klanten zijn zoals kinderen: wanneer jij jouw klanten goed verzorgt en alles geeft wat ze nodig hebben, zullen ze ook voor jou zorgen en bijdragen aan de groei van het bedrijf. Omdat hij dol is op met mensen werken is zijn droom om een horecaonderneming over te nemen en door te groeien naar cateraar, zodat hij klanten precies kan aanbieden wat ze nodig hebben voor hun evenement.

Waar staat hij nu en wat gaat hij doen?

Na ongeveer een jaar en twee maanden begon Abdelkader met het vormen van zijn plan en het schrijven van zijn businessplan met behulp van MigrantINC. Toen dit af was en hij zijn plannen ook besproken had met de huidige eigenaar, heeft MigrantINC hem met gelinkt aan een contactpersoon bij de gemeente om een BBZ-regeling te kunnen regelen voor de overname. Helaas kon dit niet rond gekregen worden en moest de eigenaar de snackbar verkopen aan een andere koper, maar dit houdt Abdelkader niet tegen om van zijn passie zijn werk te maken en zijn doelen te behalen. Dit is dan ook wat hij van plan is en waar hij snel weer aan zal werken.

Welke uitdagingen komt hij tegen?

Een van de uitdagingen die Abdelkader tegenkwam was het schrijven van het businessplan. Hij geeft aan alle Nederlands-examens te hebben behaald, behalve het schrijfexamen omdat hij dit het lastigste onderdeel vindt. Gelukkig heeft hij een lieve vrouw die hem heel erg geholpen heeft met de juiste woorden op papier te krijgen en zo een stevig businessplan in elkaar te zetten. Ook heeft het op financieel gebied niet mee gezeten; MigrantINC had hem ook gekoppeld aan een bank, zodat hij een lening aan kon vragen voor de snackbar, maar de bank eiste dat een groot percentage van de inkoop biologisch moest zijn. Abdelkader had dit graag gedaan, maar dit werkte niet voor deze snackbar volgens hem door de klanten die er nu komen en gewend zijn aan de goedkope prijzen. Ondanks de tegenslagen rond de helaas niet gelukte overname is Abdelkader vastberaden en wil hij niet opgeven om zijn toekomst in de horeca of catering tot een succes te brengen.

 

Tekst: Kim Plaizier