Mohammed Hossam Baroudi: Nog even en Baroudi Trading kan officieel van start

Baroudi is een in- en verkoper van inboedels en zijn succes zit in zijn kennis van vraag en aanbod van zijn doelgroepen; hij weet precies wat zijn klanten nodig hebben en hoeveel ze hiervoor bereid zijn te bepalen. De vorige keer spraken we Baroudi over wie hij is en wat zijn plan was voor zijn bedrijf: Baroudi Trading. We gingen terug om te kijken hoe het er nu voor staat en om erachter te komen of zijn plannen misschien veranderd zijn.

Wat heeft hij bereikt in de tussentijd?

Sinds de vorige keer dat we Baroudi spraken, heeft hij zij inburgeringsexamens gehaald en staat hem niets meer in de weg om zijn lening aan te vragen bij de bank die MigrantINC aan hem voorgesteld heeft: Triodos. Voor hij dit kan doen moeten er natuurlijk een aantal officiële zaken in orde gebracht worden en dit is hij van plan binnenkort te doen met zijn boekhouder, zodat alles zo snel mogelijk van start kan gaan. Omdat Baroudi dus een goed vooruitzicht heeft op een breder startbudget is hij al bezig met het regelen van al zijn benodigdheden voor wanneer hij kan starten. Hij heeft al een goede locatie voor een opslag gevonden in Delft en heeft daarnaast ook al een bus op het oog die groot genoeg is voor het bezorgen en ophalen van zijn meubels.

Welke tegenslagen is hij tegengekomen?

In de tussentijd is Baroudi gelukkig eigenlijk alleen maar succes tegengekomen en is hij bezig geweest met het regelen van zijn zaken voor de lening. Omdat hij dus vooral op zijn lening aan het wachten is geweest, zijn er weinig zaken op zijn pad gekomen die een tegenslag zouden kunnen zijn. Dit is natuurlijk goed nieuws!

Wat is er veranderd?

Sinds de vorige keer, heeft Baroudi plannen gemaakt om zijn bedrijf ook naar een internationaal niveau te brengen. Hij wil huishoudelijke apparatuur van goede merken die defect zijn in grote getallen opkopen in Nederland en deze brengen naar landen zoals Syrië. In Syrië en omstreken is er volgens hem veel vraag naar apparatuur zoals wasmachines of koelkasten van merken die bekend staan om goede kwaliteit. Om op deze vraag in te spelen is hij van plan deze machines te laten repareren in het land waar de apparatuur verkocht zal worden winkels. Baroudi is erg vastberaden dat ook hier succes in te vinden is en heeft zelfs al contact met mensen die de machines zouden kunnen repareren of zouden willen verkopen in hun winkels.

Wat kunnen we volgende keer verwachten?

Omdat Baroudi op dit moment vooral bezig is met het regelen van zijn lening, is dit het enige wat hem op dit moment tegenhoudt om te starten met zijn bedrijf. Wanneer we hem de volgende keer spreken hoopt hij dit op orde te hebben en hoopt hij dit geld al uit hebben kunnen geven aan de nodige investeringen voor zijn bedrijf. Omdat hij al noemde dat hij al een opslagruimte en busje op het oog had en dat zijn toekomstige werknemers enkel op de start van de onderneming wachten, zal het niet lang duren voor hij kan beginnen wanneer hij het nodige budget hiervoor binnen heeft. Baroudi heeft er veel vertrouwen in dat zijn onderneming snel zal groeien en hij veel succes zal ervaren, zelfs in de eerste maanden, en dit is dan ook wat we hopelijk terug zullen zien wanneer we hem weer spreken.

 

Tekst: Kim Plaizier