Samenwerking met stichting Social Centre of the Syrian Community

Sinds kort heeft MigrantINC contact met de stichting Social Centre of the Syrian Community, om elkaar steun en hulp te kunnen bieden om statushouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opstarten van een eigen onderneming.

Wie is het gezicht achter de stichting

De oprichter van de stichting, Salim Abbara, is zelf ook sinds een jaar ondernemer in Breda en kwam op zijn pad veel obstakels tegen waar hij zelf weinig raad mee wist in het begin. Tijdens zijn zoektocht naar antwoorden kwam hij erachter dat buiten de randstad er weinig vanuit de gemeente gedaan werd om statushouders te helpen met het opstarten van een eigen bedrijf en hier wilde hij iets in veranderen. Om anderen te helpen bij uitdagingen en te behoeden voor het maken van fouten, heeft hij dit in januari een stichting opgezet.

Wie helpen ze?

De stichting helpt Syrische vluchtelingen en statushouders door heel Nederland met extra aandacht voor degenen die buiten de Randstad wonen en de taal en gang van zaken nog niet helemaal onder de knie hebben. Binnen de Randstad zijn er veel programma’s en organisaties die hulp aanbieden voor het starten van een eigen bedrijf en die helpen bij alle zaken die daarbij te pas komen. Helaas is dit niet zo in de gemeentes buiten de Randstad en daarom helpt de stichting deze mensen hiermee. Ook geeft Salim aan dat er vaker een stereotype is van Syrische mensen bij de klanten buiten de randstad, dat dit het lastiger maakt voor de ondernemers om aan de slag te gaan en dat hij de ondernemers daarop wilt voorbereiden.

Wat doet de organisatie?

Het Social Centre of the Syrian Community helpt statushouders en vluchtelingen op verschillende manieren afhankelijk van de situatie. Wanneer er bijvoorbeeld een duidelijk plan is voor de onderneming helpt de stichting bij het financieren van de uitvoering zodat dit tijd scheelt die de ondernemer anders kwijt was geweest aan het rondkrijgen van regelingen bij de gemeente. Naast dit soort persoonlijke hulp geeft de stichting ook workshops. Voor deze workshops nodigt Salim experts uit zijn netwerk uit om ondernemers alles uit te leggen over bepaalde zaken die komen kijken bij het ondernemen. Op deze manier hoopt hij dat hij ze zo goed mogelijk kan inlichten, zodat de Syrische ondernemers goed voorbereidt zijn op de regels en mentaliteit binnen de Nederlandse markt en om te voorkomen dat deze mensen grote fouten begaan onderweg.

Wat houdt de samenwerking in?

Met deze samenwerking hopen beide partijen elkaar hulp te kunnen bieden om de kandidaten zo goed mogelijk te kunnen faciliteren in hun opstart. Hierbij kan gedacht worden aan het aanleveren van kandidaten aan MigrantINC vanuit Social Centre of Syrian Community en het gezamenlijk aanbieden van workshops over het ondernemen, zodat ook de kandidaten van MigrantINC hiervan kunnen profiteren.

 

Tekst: Kim Plaizier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.